Muurschilderingen: zaak, woonkamer, logo's,...

 

 

Trompe L'oeil kan je omschrijven als de beeldende kunst van bedrieglijk realisme.

Hierbij wordt een schildering gemaakt in realistische stijl die een optische illusie weergeeft.

Het woord trompe-l'oeil is Frans en betekent letterlijk "bedrieg het oog", ofwel gezichtsbedrog.

 

Dit nodigt letterlijk uit tot interactie van de personen binnen de ruimte met uw decoratief element. Een betere manier om je woning uzelf te laten vertegenwoordigen of als blikvanger voor je zaak is er niet.

 

In de huidige Trompe l'oeil kan je twee stijlen onderscheiden: de authentieke stijl en de 3D muurschildeirngen.


Muurschildering in je woning of woonkamer

 

Een muurschildering in je woonkamer of zelfs overal waar het kan in je woning kan om verschillende redenen een waardevolle toevoeging zijn:

 

 

  1. Esthetische waarde: Muurschilderingen kunnen een saaie muur transformeren in een kunstwerk dat de hele ruimte opvrolijkt. Ze voegen visuele aantrekkingskracht toe en kunnen het interieur interessanter maken.

  2. Uitdrukking van persoonlijkheid: Muurschilderingen bieden een kans om je persoonlijkheid en interesses in je huis te uiten. Je kunt een ontwerp kiezen dat past bij jouw smaak en je unieke stijl weerspiegelt.

  3. Thematische inrichting: Als je een specifiek thema voor je woonkamer hebt, kan een muurschildering helpen om dat thema te versterken. Bijvoorbeeld, een natuurlijke scène kan passen bij een rustiek thema, terwijl een abstracte muurschildering een moderne sfeer kan creëren.

  4. Focale punt: Een opvallende muurschildering kan dienen als een centraal punt in de kamer. Dit kan handig zijn om de aandacht te trekken en andere decoratieve elementen in de ruimte te accentueren.

  5. Kunstbeleving: Voor kunstliefhebbers biedt een muurschildering de mogelijkheid om dagelijks te genieten van een kunstwerk in de comfortabele omgeving van je huis. Het kan een bron van inspiratie en plezier zijn.

  6. Optisch effect: Door slim gebruik te maken van kleuren en ontwerpen kan een muurschildering de ruimte visueel vergroten of verkleinen. Dit kan helpen om de sfeer van de kamer aan te passen aan je voorkeuren.

  7. Verbergen van onvolkomenheden: Als je muren beschadigd zijn of onvolkomenheden vertonen, kan een muurschildering een creatieve manier zijn om deze gebreken te verbergen zonder dat je de muren hoeft te repareren.


Kortom, een muurschildering kan zowel decoratief als functioneel zijn, afhankelijk van je behoeften en smaak in interieurontwerp. Het voegt persoonlijkheid en visuele aantrekkingskracht toe aan je woonruimte.

 3 D - Muurschilderingen - interactie met je publiek

 

 

3D muurschilderingen kan je zien als het meer speelse en moderne versie van de Trompe l'oeil.

 

Ze zullen altijd direct de aandacht opeisen en die blikvanger vormen.

 

Denk tevens aan de mogelijkheid dat het kan bieden voor je zaak in deze tijd van sociale media en delen van vooral fotografisch materiaal. 

 

Populair hierbij is het gevoel dat de muur doorbroken wordt en twee werelden samenkomen. 

 

(Foto's zijn ter illustratie)